×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor chapewerken

Heb je niet de nodige ervaring, dan laat je chapewerken best over aan een specialist. Benieuwd hoeveel zo'n professionele chapper kost? Dan raden we aan om offertes aan te vragen bij verschillende chappers, en hun prijzen te vergelijken.

Dit werkje hoef je niet zelf te doen, wij doen het voor jou! Vul onderstaand offerteformulier in, en wij gaan op zoek naar geschikte chappers in jouw regio. Zij sturen je elk een offerte op maat door, waardoor je kan vergelijken. Kies zelf voor de chapper met de beste offerte.

Alle offertes die je doorgestuurd krijgt, zijn 100% gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

cementdekvloer-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Hoe ga je te werk bij het leggen van hellingsbeton?

Hellingsbeton is een betonvloer die onder een lichte hellingsgraad op een vlakke ondergrond wordt geplaatst. Deze hellingsgraad is nodig om water te laten afvloeien. Hellingsbeton wordt bijvoorbeeld gelegd op een plat dak, in een inloopdouche of op een terras.

Welke mogelijke uitvoeringen van hellingsbeton zijn er? Waarop moet je letten bij het plaatsen van hellingsbeton? En wat is de prijs?

In dit artikel:

Mogelijke uitvoeringen

Er zijn verschillende uitvoeringen van hellingsbeton mogelijk. Zo kan je een onderscheid maken tussen klassiek hellingsbeton en hellingsbeton met isolerende eigenschappen.

hellingsbeton © Shutterstock - Hellingsbeton bij het aanleggen van een terras

Traditioneel hellingsbeton

Klassiek hellingsbeton is gemaakt op basis van zand en cement. Het is een zware dekvloer, die best wel wat gewicht heeft indien de diktes van de vloer oplopen. Deze vloer is daarom niet echt geschikt voor grote diktes, zeker niet op plaatsen waar gewicht een grote rol speelt, zoals een plat dak.

Dit type hellingsbeton wordt daarom enkel gebruikt in bepaalde gevallen, zoals bij een beperkte hellingsgraad of bij herstellingen.

Isolerend hellingsbeton

Naast klassiek hellingsbeton kan je ook nog kiezen voor isolerend hellingsbeton. Dit type hellingsbeton heeft thermisch isolerende eigenschappen. Dat komt omdat isolerende substanties aan het mengsel worden toegevoegd. Welke substanties dat zijn, kan variëren. Maar meestal wordt schuimbeton of polystyreenmortel gebruikt.

Een ander voordeel van isolerend hellingsbeton is dat het zo’n 3 keer lichter is dan een traditionele dekvloer. Hierdoor is dit type dekvloer veel beter geschikt voor grotere oppervlaktes. Het lichtere gewicht vormt immers een minder zware belasting voor het dak.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe chapelaag leggen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een chapper te zoeken? Wij doen het voor jou!

Geniet van een perfect gelegde chape! Contacteer een specialist!

Benieuwd naar het tarief van een professionele chapper?

Vergelijk prijzen van professionele chappers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een perfecte chape leggen is specialistenwerk. Bespaar jezelf tijd en moeite, en contacteer meteen een professionele chapper. Vraag gratis offertes aan, vergelijk, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
chappers

aanvraag starten


Hellingsbeton op een plat dak

Hellingsbeton wordt dus toegepast op plaatsen waar een helling nodig is om water te laten afvloeien. Dit kan bijvoorbeeld een douche of een terras zijn. Maar in de meeste gevallen wordt hellingsbeton gebruikt voor platte daken.

Voor platte daken kiest men vaak voor het isolerende hellingsbeton. Daarmee laat je niet alleen het regenwater afvloeien, je zorgt ook nog eens voor een bijkomende isolatielaag. Elk beetje dakisolatie is handig om de strenge normen voor woningisolatie te kunnen behalen.

Hoewel vaak gekozen wordt voor isolerende mortel, is het ook mogelijk om klassieke mortel te leggen.

Klassiek hellingsbeton

Indien je kiest voor klassiek hellingsbeton, dan moet je eerst onderzoeken of de dakconstructie wel sterk genoeg is. Klassiek hellingsbeton is immers vrij zwaar, en niet aan te raden bij grote oppervlakten of bij daken met een zwakke dakconstructie.

Klassiek hellingsbeton is niet isolerend, maar kan wel perfect met dakisolatie voor platte daken worden gecombineerd. In dit geval legt men eerst hellingsbeton, en wordt de vloer daarna bekleed met een isolatielaag.

Isolerend hellingsbeton

Voor platte daken is de keuze voor isolerend hellingsbeton interessanter. De mortel is immers lichter, en dus beter geschikt voor grotere oppervlaktes.

Bovendien is dit type hellingsbeton isolerend, waardoor je niet zozeer een aparte dakisolatielaag hoeft aan te brengen. Ook dit komt de balast van de dakconstructie ten goede.

Waarop letten bij het leggen van hellingsbeton?

Bij het plaatsen van hellingsbeton zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten.

Balast

Dit is een punt dat al een aantal keer werd aangehaald in dit artikel. Een betonlaag zorgt voor extra balast op het dak, en kan wegen op de dakconstructie. Zeker indien je kiest voor klassiek hellingsbeton kan het extra gewicht heel groot zijn.

Vooraleer je overgaat tot het aanbrengen van hellingsbeton moet je dus eerst onderzoeken of je dakconstructie wel in goede staat is. Niet enkel de staat en de ouderdom van de dakconstructie is van belang, maar ook de vlakheid van het dak en de staat van de ondergrond.

Plaatsing

De betonlaag moet steeds worden gelegd in de richting van de plaats waar het water moet afvloeien. Om het water goed te kunnen laten afvloeien, is een minimale hellingsgraad van 2% nodig. Dat komt ongeveer overeen met 2cm per lopende meter.

Bij het plaatsing moet je ook rekening houden met de weersomstandigheden. Zo vermijd je best om het hellingsbeton te leggen bij regen of hevige wind, aangezien de mortel dan moeilijker kan drogen.

Opbouw

Bij het aanbrengen van hellingsbeton op een plat dak moet je ook rekening houden met vocht van buitenaf, maar ook van binnenuit. Zowel langs de warme kant als langs de koude kant moet dan ook de nodige bescherming worden aangebracht voor de isolatielaag.

Bij een plat dak ziet de opbouw er als volgt uit: ondergrond -> hellingsbeton -> dampscherm -> isolatielaag -> afdichting (EPDM of roofing)

hellingsbeton © Shutterstock - Hellingsbeton bij het aanleggen van een terras

Wat is de prijs van hellingsbeton?

Er zijn verschillende factoren die een invloed uitoefenen op de prijs van hellingsbeton. De te behandelen oppervlakte is uiteraard een logische factor, maar daarnaast spelen ook de moeilijkheidsgraad, de dikte van de laag en de keuze voor het type mortel een rol.

Naast het leggen van het hellingsbeton moet je ook rekening houden met de verdere afwerking. Gaat het bv om het leggen van hellingsbeton op een plat dak, dan moet het dak nadien nog verder worden afgewerkt met een isolatielaag en een afwerkingslaag uit EPDM of roofing. Hou dus zeker rekening met deze bijkomende kosten.

Voor de aankoop van hellingsbeton zelf schommelt de prijs tussen de 20 en de 35 euro per m² (excl. plaatsing)

Voor de aankoop van hellingsbeton zelf schommelt de prijs tussen de 20 en de 35 euro per m². Hierin zitten de kosten voor de plaatsing niet inbegrepen.

Om te weten hoeveel het zou kosten om het hellingsbeton te laten leggen, raden we je aan om offertes aan te vragen bij verschillende specialisten, en hun prijzen te vergelijken. Op die manier ben je zeker dat je niet teveel betaalt voor het leggen van de betonlaag.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen van vloerenleggers

Benieuwd hoeveel het zou kosten om een professionele vloerenlegger in te huren? Via onderstaande offertedienst vraag je gratis offertes aan bij meerdere vloerenleggers in de buurt. Elke specialist die in aanmerking komt voor jouw werken, zal je een gratis offerte op maat doorsturen. Vergelijk de prijzen zorgvuldig, en ga in zee met de vakman die je de beste prijs voorlegt.

Alle offertes zijn volledig vrijblijvend en gratis. Je hebt dus niets te verliezen.


vloerenleggers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten dekvloer: het complete overzicht
Vind een vloerenlegger in uw regio
Offertes voor dekvloeren