×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor chapewerken

Heb je niet de nodige ervaring, dan laat je chapewerken best over aan een specialist. Benieuwd hoeveel zo'n professionele chapper kost? Dan raden we aan om offertes aan te vragen bij verschillende chappers, en hun prijzen te vergelijken.

Dit werkje hoef je niet zelf te doen, wij doen het voor jou! Vul onderstaand offerteformulier in, en wij gaan op zoek naar geschikte chappers in jouw regio. Zij sturen je elk een offerte op maat door, waardoor je kan vergelijken. Kies zelf voor de chapper met de beste offerte.

Alle offertes die je doorgestuurd krijgt, zijn 100% gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

cementdekvloer-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Welke soorten dekvloeren zijn er? Bekijk het complete overzicht!

De dekvloer is één van de lagen in de totale opbouw van een vloer. De afwerklaag wordt bovenop de uitvullaag aangebracht, en dient als stevige ondergrond voor de latere vloerbedekking.

Je kan kiezen uit verschillende soorten dekvloer, afhankelijk van de samenstelling van de dekvloermortel. Welke soorten dekvloer zijn er? En welke kan je best kiezen in jouw geval?

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe chapelaag leggen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een chapper te zoeken? Wij doen het voor jou!

Geniet van een perfect gelegde chape! Contacteer een specialist!

Benieuwd naar het tarief van een professionele chapper?

Vergelijk prijzen van professionele chappers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een perfecte chape leggen is specialistenwerk. Bespaar jezelf tijd en moeite, en contacteer meteen een professionele chapper. Vraag gratis offertes aan, vergelijk, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
chappers

aanvraag starten


Soorten dekvloeren

Een dekvloer wordt steeds gemaakt op basis van verschillende elementen. Door deze samenstelling aan te passen, kan je verschillende soorten dekvloer bekomen.

traditionele dekvloer © Shutterstock - Een traditionele dekvloer, gemaakt op basis van zand, cement en water

Traditionele dekvloer

Een traditionele dekvloer wordt gemaakt op basis van water, zand en cement. Dit type dekvloer kan bij heel wat projecten gebruikt worden, zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Een klassieke dekvloer heeft doorgaans een vrij lange droogtijd. Die kan oplopen tot wel langer dan 4 weken. Hoelang de dekvloer nodig heeft om te drogen, wordt onder meer bepaald door de dikte van de vloer, maar ook door de temperatuur en de luchtvochtigheidsgraad in de ruimte. Door deze parameters gunstig te beïnvloeden, zou je de droogtijd van de dekvloermortel dus kunnen versnellen.

Een andere manier om een dekvloer sneller te laten drogen, is door zogenaamde droogversnellers aan het mengsel toe te voegen. Dit zijn substanties die aan het mengsel van water, zand en cement worden toegevoegd, met de bedoeling de droogtijd te verkorten. Sneldrogende dekvloeren worden tegenwoordig steeds vaker toegepast om bouwprojecten sneller te laten vooruitgaan. Met een sneldrogende dekvloer kan de droogtijd worden verkort tot 2 weken, en soms zelfs tot enkele dagen.

vloeibare cementdekvloer © Shutterstock - Een vloeibare cementdekvloer heeft een veel vloeibaarder karakter dan een gewone zandcement dekvloer

Vloeibare cementdekvloer

Een vloeibare cementdekvloer is een soort dekvloer die veel vloeibaarder is dan een gewone cementdekvloer. Je hebt veel minder tijd nodig om deze dekvloer uit te strijken, waardoor dit type sneller geplaatst kan worden.

Bovendien is de droogtijd van deze dekvloer veel korter dan die van een traditionele zandcement dekvloer. Daarom wordt dit type vaak gebruikt om bouwprojecten sneller te laten vorderen.

Net als traditionele zandcement kan ook een vloeibare cementdekvloer in vele soorten situaties worden toegepast.

anhydrietvloer © Shutterstock - Een anhydrietvloer is een sterke dekvloer op basis van anhydriet, een soort gips

Anhydriet dekvloer

Bij een anhydrietvloer is de samenstelling lichtjes anders dan die van een traditionele dekvloer. In plaats van cement wordt hier namelijk gebruik gemaakt van anhydriet, een gips, als bindmiddel. Dankzij de iets andere samenstelling is een anhydrietvloer veel steviger dan een gewone dekvloer. Met een anhydrietvloer kan je dezelfde sterkte bereiken met een veel dunnere dekvloer. Daarom is het een ideale dekvloer in situaties waar de opbouwhoogte beperkt is.

Naast renovatieprojecten wordt een anhydrietvloer ook vaak gekozen bij grotere projecten. Niet enkel omwille van de sterkte van deze vloer, maar ook omwille van z’n zelfnivellerende eigenschappen. Grote vloeroppervlaktes kunnen met deze dekvloer vrij snel behandeld worden, wat het financieel een hele interessante vloer maakt.

Ontdek de eigenschappen en voordelen van een anhydrietvloer!

isolerende dekvloer © Shutterstock - Een isolerende dekvloer bevat isolerende bestanddelen, zoals EPS korrels of PUR granulaten

Isolerende dekvloer

Tot slot kan je ook nog kiezen voor een isolerende dekvloer. Aan de samenstelling van de dekvloer worden isolerende substanties toegevoegd. Dit kunnen bijvoorbeeld PUR granulaten of EPS korrels zijn.

Het interessante aan deze dekvloer is dat het verschillende elementen van een vloeropbouw combineert. Zo kan een isolerende dekvloer fungeren als uitvullaag, isolatielaag en als afwerklaag. Hierdoor kan je de vloeropbouw van je vloer beperken.

Let wel op, het isolerend vermogen van deze isolerende dekvloer is vrij beperkt. Het is geen volwaardige vloerisolatie, waardoor je toch nog een bijkomende isolatielaag moet voorzien. Toch kan een isolerende dekvloer het isolerende vermogen van de vloer nog vergroten.

Ontdek de verschillende soorten isolerende dekvloer met hun voordelen!

Welke dekvloer kiezen?

Er zijn dus verschillende soorten dekvloer waaruit je kan kiezen. Welke dekvloer moet jij nu kiezen in jouw geval?

Wel, veel zal afhangen van het specifieke project. In vele gevallen zal een traditionele dekvloer volstaan. Een klassieke cementdekvloer kan worden toegepast bij zowel nieuwbouwprojecten als renovatieprojecten.

Zit je met een strakke deadline, en wil je graag de droogtijd van je mortel verkorten? Dan kies je best voor een dekvloer met een vloeibaarder karakter. Zo heeft een vloeibare cementdekvloer een snellere droogtijd, waardoor het bouwproject sneller vooruit zal kunnen gaan.

Ook een anhydrietvloer is een mogelijke dekvloer in bouwprojecten waar het snel vooruit moet gaan. Bovendien heeft een anhydrietvloer als voordeel dat het een heel sterke vloer is. Daarom wordt het vaak gebruikt bij frequent belopen vloeren, zoals winkelcentra. Maar ook in bv. garages wordt vaak gekozen voor een anhydrietvloer.

Een isolerende dekvloer is dan weer de geschikte dekvloer wanneer je op zoek bent naar een goed isolerende vloer. Ook wanneer de opbouwhoogte van de vloer beperkt is, is een isolerende dekvloer een goede optie, aangezien het verschillende lagen van de vloeropbouw combineert.

vloeibare cementdekvloer © Shutterstock - Een vloeibare cementdekvloer heeft een snellere droogtijd, waar je bouwproject sneller vooruit kan gaan

Waarop letten bij het leggen van een dekvloer?

Afhankelijk van de samenstelling van de mortel en de opbouw van de vloer, zijn er een aantal zaken waarop zeker gelet moet worden bij het leggen van een dekvloer.

Hechtende vs niet-hechtende dekvloer

Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen een hechtende en een niet-hechtende dekvloer. Een hechtende dekvloer is een dekvloer die rechtstreeks op een vloerplaat wordt aangebracht. Meestal bestaat deze vloerplaat uit beton. Kies je voor een hechtende dekvloer, dan moet je er goed op letten dat de ondergrond stabiel en droog is.

Een niet-hechtende dekvloer zal op een tussenlaag worden aangebracht. Het gaat dan bv. over een waterkerende folie of een isolatielaag. Omdat een dekvloer die op een isolatielaag wordt aangebracht volledig losstaat van de onderliggende vloerplaat, spreekt men in dit geval ook wel eens over een zwevende dekvloer.

Gewapende dekvloer

Hechtende dekvloeren die rechtstreeks op de vloerplaat worden aangebracht, zijn stevig genoeg om geen risico te lopen op barsten. Maar dat is niet altijd het geval bij zwevende dekvloeren. Om het risico op barsten bij zwevende dekvloeren te verkleinen, is het soms nodig om ze te wapenen. Hierbij wordt een net uit ijzerdraad of nylon vezels in de mortel geïntegreerd.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen van vloerenleggers

De juiste dekvloer kiezen, het mengsel perfect samenstellen, en vervolgens ook op de juiste manier leggen. Een nieuwe vloer leggen is iets voor echte vakmannen. Aarzel dus zeker niet om een beroep te doen op een professionele vloerenlegger.

Ben je benieuwd hoeveel zo'n vloerenlegger kost? Vul dan onderstaand offerteformulier in, en wij sturen je aanvraag door naar de beste vloerenleggers in jouw regio. Elk van hen zal je een gratis offerte op maat doorsturen, waarna je prijzen kan vergelijken. Zo sluit je steeds de beste deal.

Heb je geen offerte naar je zin ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn 100% gratis en zonder aankoopverplichting!


vloerenleggers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten dekvloer: het complete overzicht
Vind een vloerenlegger in uw regio
Offertes voor dekvloeren