×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor chapewerken

Heb je niet de nodige ervaring, dan laat je chapewerken best over aan een specialist. Benieuwd hoeveel zo'n professionele chapper kost? Dan raden we aan om offertes aan te vragen bij verschillende chappers, en hun prijzen te vergelijken.

Dit werkje hoef je niet zelf te doen, wij doen het voor jou! Vul onderstaand offerteformulier in, en wij gaan op zoek naar geschikte chappers in jouw regio. Zij sturen je elk een offerte op maat door, waardoor je kan vergelijken. Kies zelf voor de chapper met de beste offerte.

Alle offertes die je doorgestuurd krijgt, zijn 100% gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

cementdekvloer-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Wat is de gemiddelde prijs voor een cementdekvloer? Een overzicht!

Een dekvloer is een essentieel onderdeel in elke vloeropbouw. De dekvloer dient als nivellerende deklaag voor onderliggende lagen, zoals de vloerisolatie en de kabels en leidingen van allerlei nutsvoorzieningen. De cementdekvloer is ook de ondergrond voor de uiteindelijke vloerbedekking.

Welke soorten dekvloer zijn er? En wat is de kostprijs voor het leggen van elk type dekvloer? Een overzicht.

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe chapelaag leggen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een chapper te zoeken? Wij doen het voor jou!

Geniet van een perfect gelegde chape! Contacteer een specialist!

Benieuwd naar het tarief van een professionele chapper?

Vergelijk prijzen van professionele chappers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een perfecte chape leggen is specialistenwerk. Bespaar jezelf tijd en moeite, en contacteer meteen een professionele chapper. Vraag gratis offertes aan, vergelijk, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
chappers

aanvraag starten


Soorten dekvloer

Zandcement wordt gemaakt op basis van zand, cement en water. Maar door te spelen met de verhoudingen en de samenstelling kan je verschillende soorten dekvloer bekomen. Sommige van deze dekvloeren zijn heel interessant bij bepaalde specifieke situaties.

Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende types dekvloer.

traditionele dekvloer © Shutterstock - Traditionele zandcement wordt gemaakt op basis van water, zand en cement

Traditionele dekvloer

Een klassieke dekvloer wordt gemaakt op basis van water, zand en cement. Door te spelen met de verhoudingen tussen die drie elementen, kan je de vloeibaarheid van de dekvloer aanpassen.

Een traditionele dekvloer wordt nog steeds heel vaak gebruikt, omdat het geschikt is voor vele toepassingen. Zo kan je kiezen voor dit type dekvloer in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Dit type dekvloer heeft een vrij lange droogtijd. Dit kan soms oplopen tot wel 4 weken en langer. Vandaar dat dit type dekvloer enkel geschikt is bij bouwprojecten die hiervoor de nodige tijd kunnen inplannen. Indien het bouwproces snel vooruit moet gaan, dan kies je beter voor andere soorten dekvloer.

sneldrogende dekvloer © Shutterstock - Een sneldrogende dekvloer is een traditionele dekvloer met droogversnellers

Sneldrogende dekvloer

Een sneldrogende dekvloer is een dekvloer op basis van water, zand en cement. Een traditionele dekvloer dus, met dat verschil dat er droogversnellers aan toegevoegd zijn. Met deze droogversnellers zal de dekvloer sneller drogen dan de 4 weken die nodig zijn voor een gewone dekvloer.

Het grote voordeel van een sneldrogende dekvloer ligt voor de hand. Door de droogversnellers kan de droogtijd van de dekvloer versneld worden tot 2 weken, 1 week of zelfs enkele dagen. Dit is vooral interessant bij projecten waar het bouwproces snel vooruit moet gaan.

vloeibare cementdekvloer © Shutterstock - Een vloeibare cementdekvloer heeft zelfnivellerende eigenschappen

Vloeibare cementdekvloer

Een vloeibare cementdekvloer is een type dekvloer die veel vloeibaarder is dan gewone dekvloer. Omwille van het vloeibare karakter, heeft deze dekvloer een zelfnivellerende eigenschap. Hierdoor hoef je het niet nog eens manueel uit te strijken, en kan het dus veel sneller gelegd worden.

anhydrietvloer © Shutterstock - Een anhydrietvloer is een dekvloer op basis van anhydriet, een soort gips

Anhydrietvloer

Een anhydrietvloer is een soort dekvloer met een licht andere samenstelling dan een klassieke cementdekvloer. In plaats van cement zal men bij dit type dekvloer anhydriet gebruiken als bindmiddel. Anhydriet is een soort gips, en maakt de dekvloer heel stevig.

Net omdat een anhydrietvloer zo stevig is, kan je met een veel dunnere dekvloer hetzelfde effect bekomen als met een dikkere laag van traditionele dekvloer. Een anhydrietvloer is daarom vooral interessant wanneer de opbouwhoogte van je vloer vrij beperkt is.

Een anhydrietvloer wordt ook vaak toegepast waar een extra stevige dekvloer noodzakelijk is. Denk maar aan grote bedrijfsgebouwen, winkelcentra of magazijnen. De zelfnivellerende eigenschappen van een anhydrietvloer maakt het bovendien heel interessant om snel grote vloeroppervlakten te behandelen aan een relatief goedkope prijs.

Ontdek de eigenschappen en de voordelen van een anhydrietvloer!

isolerende dekvloer © Shutterstock - Een isolerende dekvloer is een dekvloer met isolerende eigenschappen

Isolerende dekvloer

Zoals de naam al doet vermoeden is een isolerende dekvloer een dekvloer met isolerende eigenschappen. Aan het mengsel worden isolerende substanties toegevoegd, die de dekvloer een isolerend vermogen geven. Op vlak van isolerende substanties zijn er verschillende opties mogelijk. Maar vaak kiest men voor PUR granulaten of EPS korrels.

Een isolerende dekvloer mag dan wel isolerende eigenschappen hebben, het is geen volwaardige vervanger van vloerisolatie. Je moet het dus steeds combineren met aparte vloerisolatie om het gewenste effect te bekomen.

Ontdek de eigenschappen en de voordelen van een isolerende dekvloer!

Wat is de prijs voor het leggen van een cementdekvloer?

De prijs voor het leggen van een cementdekvloer hangt af van verschillende factoren. Uiteraard speelt je keuze voor het type dekvloer een rol. Sommige soorten dekvloer, zoals een isolerende dekvloer of een sneldrogende dekvloer, zijn duurder.

Hieronder vind je een overzicht van richtprijzen voor elk type dekvloer.

Type dekvloerPrijs per m² (incl.BTW)
Cementdekvloer10 à 15 euro
Cementdekvloer (gewapend)12 à 20 euro
Sneldrogende dekvloer15 à 25 euro
Anhydrietvloer12 à 15 euro
Isolerende dekvloer18 à 25 euro

Wat bepaalt de prijs voor het leggen van een cementdekvloer?

Hoeveel je betaalt voor het leggen van een cementdekvloer, hangt af van verschillende factoren.

Oppervlakte

De prijs per m² zal goedkoper worden naarmate de vloeroppervlakte groter wordt.

Uiteraard speelt de totale oppervlakte van je vloer een grote rol. Hoe groter de vloeroppervlakte, hoe hoger de totale kostprijs. Wel is het zo dat de prijs per m² goedkoper zal worden naarmate de vloeroppervlakte groter wordt. Dat is zeker het geval bij dekvloeren met zelfnivellerende eigenschappen. Bij deze types gaat het immers sneller per m² om de dekvloer te leggen.

Dikte

Ook de dikte van de dekvloer speelt een belangrijke rol in het bepalen van de prijs. Hoe dikker de dekvloer, hoe hoger de prijs per m².

Hoe dik de dekvloer moet zijn, hangt zowel af van het type als van de toepassing. Bij het egaliseren van een vloer heb je bv. een dunnere dekvloer (5 cm) nodig dan bij een uitvullaag, waarbij je allerlei kabels en leidingen moet bedekken (8 cm).

dikte dekvloer © Shutterstock - De dikte van de dekvloer zal mee de prijs bepalen

Soort dekvloer

Het type dekvloer dat je wil leggen, zal ook een invloed uitoefenen op de prijs. Sommige soorten dekvloer zijn door hun specifieke samenstelling iets duurder dan andere soorten. Dat geldt bijvoorbeeld voor een isolerende dekvloer, waarbij substanties als PUR granulaten of EPS korrels de dekvloer een isolerende werking geven.

Ook een sneldrogende dekvloer is een voorbeeld van een dekvloer die iets duurder is. Deze dekvloer bevat namelijk droogversnellers, die de droogtijd aanzienlijk verkorten.

Aantal werkuren

Tot slot moet je ook nog rekening houden met het aantal werkuren voor de vloerenleggers. Dit hangt voornamelijk af van de factoren die we hierboven al aanhaalden. Denk maar aan de totale oppervlakte, de dikte van de dekvloer en het type.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen van vloerenleggers

In dit artikels gaven we al enkele prijzen mee voor de verschillende soorten dekvloer. Dit zijn echter slechts richtprijzen. Bovendien betaal je uiteraard ook werkuren indien je de werken wil laten uitvoeren door een professionele vakman.

Wil je graag een gedetailleerde prijs kennen? Dan raden we je aan om offertes aan te vragen bij verschillende vloerenleggers, en hun prijzen te vergelijken. Vul onderstaand offerteformulier in, en je ontvangt snel gratis offertes op maat van specialisten uit jouw regio.

Alle offertes die je ontvangt, zijn 100% gratis en zonder aankoopverplichting!


vloerenleggers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten dekvloer: het complete overzicht
Vind een vloerenlegger in uw regio
Offertes voor dekvloeren