×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor chapewerken

Heb je niet de nodige ervaring, dan laat je chapewerken best over aan een specialist. Benieuwd hoeveel zo'n professionele chapper kost? Dan raden we aan om offertes aan te vragen bij verschillende chappers, en hun prijzen te vergelijken.

Dit werkje hoef je niet zelf te doen, wij doen het voor jou! Vul onderstaand offerteformulier in, en wij gaan op zoek naar geschikte chappers in jouw regio. Zij sturen je elk een offerte op maat door, waardoor je kan vergelijken. Kies zelf voor de chapper met de beste offerte.

Alle offertes die je doorgestuurd krijgt, zijn 100% gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

cementdekvloer-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Hoe werkt een isolerende dekvloer? Ontdek de vele voordelen

Een dekvloer is een onmisbaar onderdeel is elke vloeropbouw. Met een dekvloer kan je kabels en leidingen netjes wegwerken in de vloer. Sommige soorten dekvloer hebben echter ook een isolerende werking. Niet enkel op thermisch vlak, maar ook op akoestisch vlak.

Welke soorten isolerende dekvloer zijn er? Wat zijn de voordelen en nadelen van zo’n isolerende dekvloer? En hoeveel kost het?

In dit artikel:

Isolerende dekvloer versus vloerisolatie

isolerende dekvloer © Shutterstock - Het isolerend vermogen van een isolerende dekvloer is niet te vergelijken met dat van vloerisolatie

Met een isolerende dekvloer kies je dus voor een cementdekvloer met een isolerende werking. Maar is een isolerende dekvloer dan een volwaardig alternatief voor vloerisolatie?

In vergelijking met volwaardige vloerisolatieplaten heeft een isolerende dekvloer een veel lager isolerend vermogen. Ook in vergelijking met een isolatielaag uit PUR schuim is het isolerend vermogen van een isolerende dekvloer lager.

Een isolerende dekvloer is daarom vooral interessant indien je vloer slechts een beperkte opbouwhoogte mag hebben. De isolerende dekvloer wordt in dat geval vaak geplaatst als aanvulling op een volwaardige isolatielaag uit vloerisolatieplaten of PUR schuim. Dankzij de isolerende dekvloer bekomt je vloer een nog hogere Rd-waarde.

Een isolerende dekvloer leggen zonder het te combineren met volwaardige vloerisolatie is eigenlijk zinloos. Het isolerend vermogen van enkel de dekvloer is te laag om enig effect te hebben. Bovendien is de prijs van een isolerende dekvloer hoger dan dat van isolatieplaten of PUR schuim.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe chapelaag leggen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een chapper te zoeken? Wij doen het voor jou!

Geniet van een perfect gelegde chape! Contacteer een specialist!

Benieuwd naar het tarief van een professionele chapper?

Vergelijk prijzen van professionele chappers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een perfecte chape leggen is specialistenwerk. Bespaar jezelf tijd en moeite, en contacteer meteen een professionele chapper. Vraag gratis offertes aan, vergelijk, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
chappers

aanvraag starten


Wat zijn de voordelen en nadelen van een isolerende dekvloer?

Ondanks het lagere isolerende vermogen heeft een isolerende dekvloer toch enkele mooie voordelen. Dit is een lijst van alle voordelen en nadelen.

Voordelen van een isolerende dekvloer

+ Een isolerende dekvloer is een dekvloer en isolatie in één. Hoewel het de isolatielaag niet 100% zal vervangen, zorgt een isolerende dekvloer er wel voor dat de werken sneller uitgevoerd kunnen worden. Ook zal de totale vloeropbouw dunner zijn.

+ Een isolerende dekvloer kan doorgaan voor een volwaardige dekvloer. Je hebt dus geen extra uitvullaag nodig, al kan dit wel afhangen van het soort dekvloer dat je gebruikt.

+ Een isolerende dekvloer leggen bevordert de snelheid van de werken. Niet enkel omdat het een deel van de isolatielaag overneemt, maar ook omdat een isolerende dekvloer heel wat sneller droogt dan een gewone dekvloer.

+ Uiteraard is ook het isolerend vermogen van een isolerende dekvloer een voordeel. Dankzij het isolerend vermogen beperk je het warmteverlies via de vloer, en hierdoor bespaar je op je energiefactuur.

+ Net zoals bij gewone zandcement kan je ook met een isolerende dekvloer een naadloze dekvloer bekomen, die probleemloos de kleinste hoekjes en de ruimtes rond buizen en leidingen vult.

Nadelen van een isolerende dekvloer

Een isolerende dekvloer heeft een lager isolerend vermogen dan vloerisolatieplaten uit kunststof, zoals PIR of PUR. Ook in vergelijking met PUR schuim is het thermisch isolerend vermogen lager.

In vergelijking met vloerisolatieplaten en PUR schuim is een isolerende dekvloer ook duurder.

Een isolerende dekvloer is op zichzelf niet interessant, omdat het een te laag isolerend vermogen heeft voor een te hoge prijs. Isolerende zandcement is dus enkel interessant in combinatie met een volwaardige vloerisolatielaag.

isolerende dekvloer leggen © Shutterstock - Een isolerende dekvloer leggen biedt enkele interessante voordelen

Soorten isolerende dekvloer

Je hebt de keuze uit verschillende soorten isolerende dekvloer. We kunnen het onderscheid maken op basis van hoe ze worden samengesteld.

Polystyreenkorrels

Een isolerende dekvloer op basis van polystyreenkorrels is de meest populaire soort. Dat komt vooral omdat ze het hoogste isolerende vermogen hebben.

Dit type is makkelijk aan te maken, door de polystyreenkorrels te mengen met water en cement. Het gebruik van zand is af te raden, want dit haalt het isolerend vermogen naar beneden.

De polystyreenkorrels hebben een diameter van 2 tot 6 millimeter. Het zijn vooral de korrels die de dekvloer een hoog isolerend vermogen geven, aangezien polystyreen een uitstekend isolatiemateriaal is. Polystyreen vormt bijvoorbeeld ook de grondstof voor populaire isolatiematerialen als EPS (geëxpandeerd polystyreen) en XPS (geëxtrudeerd polystyreen).

Een ander groot voordeel van dit type dekvloer is de hoge druksterkte. Hierdoor is geen wapening nodig, en dat is een groot voordeel ten opzichte van andere soorten.

Argex dekvloer

Een argex dekvloer is een dekvloer op basis van argexkorrels. Net zoals bij de polystyreenkorrels zijn het hier de argexkorrels die voor het isolerend vermogen zorgen.

Een argex dekvloer is eigenlijk geen echte isolerende dekvloer, omdat het een vrij lichte dekvloer is. Toch wordt het vaak om die reden aangelegd.

Isolerende dekvloer op basis van PUR-granulaten

Ook bij dit type vormen korrels de basis van de dekvloer. In dit geval worden granulaatkorrels van PUR gebruikt om het isolerend vermogen van de dekvloer te verhogen.

Dit PUR schuim heeft vooral als voordeel dat het zich makkelijk rond buizen en leidingen kan nestelen, en daar goed aansluit. Dit in combinatie met het relatief hoge isolatievermogen zorgt ervoor dat deze dekvloer vaak wordt gekozen als aanvulling op isolatieplaten.

Schuimbeton

Schuimbeton is met z’n hoge lambda-waarde (0,12 WmK) de minst goed isolator in deze lijst. Schuimbeton is dus eigenlijk niet geschikt als isolerende dekvloer.

Toch wordt schuimbeton nog steeds regelmatig gekozen, omdat het een zeer lichte structuur heeft, en hierdoor perfect kleine gaten en ruimtes kan vullen.

Ontdek de eigenschappen en voordelen van schuimbeton!

Maar zoek je een goede isolerende dekvloer, dan kies je dus best een dekvloer op basis van polystyreenkorrels of PUR granulaten.

Wat is de prijs van een isolerende dekvloer?

Bij het overlopen van de voordelen en nadelen gaven we al aan dat de relatief hoge prijs van een isolerende dekvloer zeker een nadeel is ten opzichte van volwaardige vloerisolatieplaten. Maar hoeveel bedraagt de prijs precies?

Voor het laten leggen van een isolerende dekvloer zal de prijs schommelen rond de 30 à 35 euro per m² (inclusief BTW en plaatsing).

Omdat de samenstelling van een isolerende dekvloer iets complexer is dan die van een gewone dekvloer, hoeft het niet te verbazen dat een isolerende dekvloer iets duurder is. Voor het laten leggen van een isolerende dekvloer zal de prijs schommelen rond de 30 à 35 euro per m² (inclusief BTW en plaatsing). De prijs zal goedkoper worden naarmate je een grotere oppervlakte laat leggen. Dat komt omdat grotere oppervlakten relatief gezien sneller gelegd kunnen worden.

In vergelijking met andere isolatietechnieken is het leggen van een isolerende dekvloer een vrij dure methode. Ter vergelijking, het isoleren van een vloer met isolatieplaten kost gemiddeld tussen de 20 à 25 euro per m², terwijl de prijs het isoleren van een vloer met PUR-schuim schommelt tussen de 25 à 30 euro per m².

Wil je graag een prijs op maat kennen? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om offertes op te vragen bij verschillende vloerenleggers, en hun prijzen te vergelijken. Op die manier weet je zeker dat je een correcte prijs betaalt.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen van vloerenleggers

Benieuwd hoeveel het kost om een professionele vloerenlegger in te huren? Vul onderstaand offerteformulier in, en wij brengen je in contact met de beste vloerenleggers actief in jouw regio. Je ontvangt van elk van hen een gratis offerte op maar, zodat je rustig prijzen kan vergelijken. Ga zelf in zee met de vakman die je de beste offerte voorlegde.

Alle offertes zijn overigens 100% gratis en zonder aankoopverplichting! Je hebt dus niets te verliezen.


vloerenleggers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten dekvloer: het complete overzicht
Vind een vloerenlegger in uw regio
Offertes voor dekvloeren